Wilt u dit jaar eens iets anders doen tijdens de vriendinnendag? Of zin in een creatief uitje van het werk? Gewoon een keer iets leuks doen? Dat kan in het paviljoen van het Museum Jan Heestershuis in Schijndel.

Tijdens een keramiekworkshop gaat u onder begeleiding van José van Esch een biscuit gestookt schaaltje of bekers met diverse kleuren onderglazuur beschilderen. Er wordt gewerkt met sjablonen, krijtjes, dompelen, lusters, carbonpapier en schilderen uit de losse hand. Als de decoraties goed droog zijn wordt er door José nog 3 lagen transparant glazuur overheen gezet. Hierna wordt het schaaltje op 1020 graden gestookt in een keramiekoven. Als het de oven uit komt, is het serviesgoed klaar voor gebruik. Ongeveer twee weken na de workshop kan het werk opgehaald worden in het museum.

Deze workshop kan gecombineerd worden met een interessante rondleiding van 45 minuten door het museum. In het voormalige woonhuis van de kunstenaar Jan Heesters kunt u zijn schilderijen en tekeningen bewonderen die hangen in het authentieke interieur. Ook zijn verschillende antieke keramische schalen en vazen onderdeel van Heesters' verzameling. Daarnaast zijn er in het nieuwe paviljoen altijd wisselende exposities te zien.

 

volwassenen workshop 3 website

 

De workshop duurt zonder rondleiding 2,5 uur en kost € 30,- p.p. . De prijs is inclusief entree voor het museum, materialen en koffie of thee met gebak. 
Een rondleiding door het museum kost € 20,- extra per groep. 

De keramiekworkshops worden in overleg van dinsdag t/m zondag in de ochtend of middag gegeven. Het maximum aantal deelnemers is 12.Bij een groter aantal deelnemers kan er ook op locatie gewerkt worden.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Museum Jan Heestershuis, tel: 073-5492276 of José van Esch, tel. 06-49051579.

Hieronder ziet u enkele werkstukken, gemaakt door deelnemers van een keramiekworkshop.

schaaltje workshop 1

   

schaaltje workshop 3

 

schaaltje workshop 4

 

 

 

 

 

 

 

 

bekers workshop 1abekers workshop 2