Wil je dit jaar eens iets anders doen tijdens de vriendinnendag? Of zin in een creatief uitje? Gewoon een keer iets leuks doen? Dat kan in mijn atelier in de tuin van het museum Jan Heestershuis in Schijndel. 

In mijn knusse atelier kan er gewerkt in een klein groepje van maximaal 3 personen, hierdoor krijgt iedereen genoeg aandacht. Maar ook met 2 personen of alleen ben je welkom.

 

WORKSHOP KLEIEN:

Tijdens deze workshop ga je zelf iets maken van aardewerk klei. Dit kan door middel van handvormen of het werken met mallen, ook is er 1 draaischijf (schopschijf) aanwezig. Als het werk klaar is wordt het te drogen gezet. Het duurt meestal een paar weken voordat het goed droog, hierna wordt het op 1.000 graden biscuitgestookt. Je kunt er voor kiezen nog een keertje terug te komen voor een glazuurworkshop waarna je het gemaakte werkstuk gaat glazuren aan de hand van verschillende technieken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het gewoon thuis te beschilderen met bv acrylverf.

De workshop duurt 2,5 uur inclusief materialen, stook, koffie/thee en iets lekkers en kost € 55,- per persoon. 

 

WORKSHOP SERVIESGOED BESCHILDEREN:

Tijdens deze workshop ga je biscuit gestookte schaaltjes, bekers of bordjes beschilderen met diverse kleuren onderglazuur. Er wordt gewerkt met sjablonen, krijtjes, dompelen, lusters en schilderen uit de losse hand. Als de decoraties goed droog zijn wordt er door mij nog 3 lagen transparant glazuur overheen gezet. Hierna wordt het werk op 1060 graden gestookt in de keramiekoven en is het serviesgoed klaar voor gebruik. Ongeveer 3 weken na de workshop kan het opgehaald worden in mijn atelier.

De workshop duurt 2,5 uur inclusief materialen, stook, koffie/thee en iets lekkers en kost € 55,- per persoon.

De keramiekworkshops worden in overleg gegeven op donderdag, vrijdag of zaterdag, s'ochtends of s'middags. 

Voor meer informatie kun je me een mailtje sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen tel. 06-49051579.

 

Deze workshops kunnen s'middags gecombineerd worden met een bezoek of interessante rondleiding van 45 minuten door het museum Jan Heestershuis. In het voormalige woonhuis van de kunstenaar Jan Heesters kunt u zijn schilderijen en tekeningen bewonderen die hangen in het authentieke interieur. Ook zijn verschillende antieke keramische schalen en vazen onderdeel van Heesters' verzameling. Daarnaast zijn er in het nieuwe paviljoen altijd wisselende exposities te zien. Voor meer informatie over een rondleiding kun je het beste even contact opnemen met het Museum, 073-5492276. Of kijk voor meer informatie op www.kunstcollectiemeierijstad.nl 

Hieronder ziet u enkele werkstukken, gemaakt door deelnemers van een Keramiekworkshop glazuren.

schaaltje workshop 1

   

schaaltje workshop 3

 

schaaltje workshop 4

 

 

 

 

 

 

 

 

bekers workshop 1abekers workshop 2