In het paviljoen van het Museum Jan Heestershuis ben je welkom voor een bijzonder kinderfeestje.

Tijdens dit feest ga je samen met vriendjes en vriendinnetjes een ongeglazuurde beker met echte glazuur beschilderen. Een beker met je eigen naam erop of toch liever een mooie bloem of auto of gewoon allemaal verschillende kleuren? Het kan allemaal. 
Keramiste José van Esch legt je precies uit hoe je dit moet doen en helpt een handje mee.

Als de bekers klaar zijn en goed droog, dan zet José er nog 3 lagen doorschijnend glazuur overheen. Daarna gaat het werk de keramiekoven in om gestookt te worden.
Na twee weken zijn de bekers dan helemaal klaar om echt gebruikt te worden, ze kunnen nu opgehaald worden in het museum.

Ook gaan we tijdens het feestje nog een potje draaien van klei op een pottenbakkersdraaischijf in het atelier. De jarige job mag een van de potjes uitkiezen, deze wordt dan na het drogen ook gestookt en kan thuis met gewone verf worden beschilderd.

Daarnaast is er nog een leuke speurtocht door het museum waarin je van alles kunt ontdekken. En natuurlijk krijgt iedereen ook nog een lekkere traktatie met limonade. 

Het kinderfeest duurt 2,5 uur en er kunnen maximaal 12 kinderen meedoen. De kosten zijn € 17,50 per kind. Dit is inclusief entree voor het museum, speurtocht, traktatie, materialen en een mooie uitnodiging om te versturen.

 

De kinderfeestjes worden in overleg van dinsdag t/m zaterdag in de ochtend of middag gegeven. Voor meer informatie kunt u bellen met het Museum Jan Heestershuis, tel: 073-5492276 of José van Esch, tel. 06-49051579.

Hieronder ziet u enkele bekers, die zijn beschilderd door kinderen.

bekers kinderfeestbekers kinderfeest 2bekers kinderfeest 3 

 

 

 

 

 

 

 

bekers kinderfeest 4